A Modern Vermont Classic

Finding a property in Vermont had long been a wish for this urban family. As avid outdoor enthusiasts, they fell in love the possibility of having skiing, hiking, and biking all available right outside their front door.

Having worked together on their Manhattan home, they brought us in for a first consult before they closed on this new house.

view of a master bedroom with a large white carpet and big bay window
living room with 2 sofas facing each other

Building on our understanding of the family and their lifestyle, we quickly were able to refine their goals, outline the requirements needed, and set to work on a master plan. They loved the location and wanted a New England country feel wherein rooms flow together, with spaces for children, for relaxing and for entertaining. All woven together with a cohesive look throughout home with furnishings that are attractive, yet durable enough to survive family life. The baths were sorely in need an update, and they presented opportunity for us to reimagine them with clean lines and minimalist decor, but ample storage.

empty great room with wood flooring and white built in cabinets
Family Room Before
large sitting room with a dining table in the background
Family Room After

We shared layouts, material suggestions, lighting plans, and a broad range of fine details. Based on our preliminary plans to update three of the bathrooms, we knew which subcontractors to bring on to deliver the finished results they desired.

We helped assemble a talented team, from the contractor through key specialists and painters, to implement our designs and get the project rolling. We outlined the renovations with detailed construction plans, lighting and plumbing placements, and tile and fixture specifications. Our ability to design, specify, and provide all materials for our projects made this easier for both our clients and the contractor. Details like changing all the door and cabinet hardware were included in the scope and we provided materials individually marked for each door to make our contractor’s installation that much more efficient.

bathroom with blue tile floor, view from the door
Bathroom Before
bathroom with view of a toilet and glass shower
Bathroom After

Once we had finished updating all the finishes and the contractors had swept up the last of the sawdust, we arrived with our finishing team to turn this house into their home. Furnishings, lighting, accessories, and bedding had been carefully selected, meticulously constructed, and staged in our New Hampshire warehouse. We finished by fabricating the window treatments and putting them in place so that when the moving truck finally pulled away from the curb, we could all look around and see that this new house already felt like home.